Zelene strehe

Strokovna zasaditev in ureditev zelenih streh

Zelene strehe so izdelovali že naši davni predniki, zdaj pa se zopet vračajo. Sploh v mestih prinašajo številne prednosti, kot so kakovostnejše življenjsko okolje, saj rastline čistijo zrak, absorbirajo prah in CO2, ustvarjajo prijetno mikroklimo, varujejo pred hrupom in smogom. Primerne so tako za ravne strehe kot za strehe z naklonom.

Prednost je tudi v zasaditvi z manj zahtevnimi rastlinami, cena je sprejemljiva, vzdrževanje pa minimalno.

Če se odločite za tak način ozelenitve moramo najprej preveriti statiko ostrešja ter po potrebi dodat­no ojačati konstrukcijo. Zelena streha mora imeti vsaj dve do tri stopinje naklona, da voda odteka z nje. Če bomo nanjo postavili zbiralnik vode ali napeljali elektriko, moramo poskrbeti tudi za vse napeljave. Nato pa poskrbimo za zasaditev nizkih rastlin: sedum (različne vrste), trave odporne na sušo (festuca ovina, festuca glauca), mah (različne vrste), zelišča (origano, drobnjak, timijan, sivka, materina dušica, rožmarin…), netresk (različne vrste) in kaktusi.

hortek urejanje okolja svetovanje namakalni sistemi - storitev zelene strehe

Galerija fotografij

Oglejte si še ostale naše storitve.

Zakaj smo mi prava izbira ...

V podjetju Hortek se že več kot 10 let strokovno ukvarjamo z načrtovanjem in urejanjem okolic (od strojne priprave tal, zasaditve in obrezovanja do skrbi za prehrano in varstvo vaših rastlin), montažo namakalnih sistemov in profesionalnim urejanjem nogometnih igrišč.

Strokovno svetovanje

Dolgoletne izkušnje in strokovna izobrazba iz področja agronomije pripomorejo k temu, da bomo skupaj našli najboljšo rešitev in izpolnili vaše želje in potrebe.

Profesionalna obravnava

Naše storitve od prvega do zadnjega koraka temeljijo na profesionalnosti. Vedno boste vedeli kakšen je naslednji korak in kakšne možnosti se vam ponujajo.

Dogovorjene cene - brez presenečenj

Naše ponudbe so jasne in pregledne ter zajemajo predvidene stroške, tako vas ob koncu ne čaka nikakršno presenečenje. Pred uradnim zaključkom se skupaj prepričamo, da je delo v celoti opravljeno kot je bilo dogovorjeno.

Kakovost storitev

Pri vsakem delu, ki ga opravljamo, se zavzemamo, da ohranjamo čistočo. Ker pa gre veliko krat za večje posege v okolje, vam elemente v vaši okolici zaščitimo in po končanem delu počistimo za seboj.