Polaganje travnih tepihov

Vzgoja, prodaja in polaganje travne ruše

Kdor v novo urejenem ali obnovljenem vrtu ne želi dolgo čakati na svežino zelene trave, le te ne seje, ampak se odloči za travno rušo, vzgojeno iz kakovostnega semena.

V podjetju Hortek bomo najprej poskrbeli za pripravo podlage. Golo površino brez rastlinja bomo najprej zrahljali, utrdili z valjarjem in zapolnili neravnine. Pri trdnejših podlagah za bolj rahlo zemljo dodamo tudi nekaj humusa. Da se travna ruša dobro zraste s podlago, raztrosimo gnojilo za travnate površine, zemljo pregrabimo in celotno površino dobro zalijemo.

Če pa želite, da vam travno rušo položimo na že poraslo podlago, je potrebno najprej v celoti odstraniti staro travo (na manjših površina opravimo to delo ročno, na večjih pa strojno).

Naslednji korak je polaganje travne ruše, pri čemer travno rušo razvijemo in pazimo, da po njej ne hodimo. Role travne ruše polagamo kot pri laminatu, tako da začnemo z zamikom glede na prejšnjo rolo, saj s tem poskrbimo, da prehodi niso vidni. Ko položimo vso travno rušo jo z valjarjem utrdimo in jo močno zalijemo (tudi v deževnem vremenu).

hortek urejanje okolja svetovanje namakalni sistemi - storitev polaganje travnih tepihov

Galerija fotografij

Oglejte si še ostale naše storitve.

Zakaj smo mi prava izbira ...

V podjetju Hortek se že več kot 10 let strokovno ukvarjamo z načrtovanjem in urejanjem okolic (od strojne priprave tal, zasaditve in obrezovanja do skrbi za prehrano in varstvo vaših rastlin), montažo namakalnih sistemov in profesionalnim urejanjem nogometnih igrišč.

Strokovno svetovanje

Dolgoletne izkušnje in strokovna izobrazba iz področja agronomije pripomorejo k temu, da bomo skupaj našli najboljšo rešitev in izpolnili vaše želje in potrebe.

Profesionalna obravnava

Naše storitve od prvega do zadnjega koraka temeljijo na profesionalnosti. Vedno boste vedeli kakšen je naslednji korak in kakšne možnosti se vam ponujajo.

Dogovorjene cene - brez presenečenj

Naše ponudbe so jasne in pregledne ter zajemajo predvidene stroške, tako vas ob koncu ne čaka nikakršno presenečenje. Pred uradnim zaključkom se skupaj prepričamo, da je delo v celoti opravljeno kot je bilo dogovorjeno.

Kakovost storitev

Pri vsakem delu, ki ga opravljamo, se zavzemamo, da ohranjamo čistočo. Ker pa gre veliko krat za večje posege v okolje, vam elemente v vaši okolici zaščitimo in po končanem delu počistimo za seboj.