Partnerji

Storitve izboljšujemo in nadgrajujemo

s pomočjo NAŠIH PARTNERJEV

hortek ikona partnerji urejanje okolja namakalni sistem ograje mihelic

Ograje Mihalič

Ograje Mihalič je podjetje, ki se s proizvodnjo ograj in ograjnih sistemov ukvarja že več kot 50 let.

hortek ikona partnerji urejanje okolja namakalni sistem hunter

Namakalni sistem HUNTER

Namakalni sistemi Hunter sodijo po svoji funkcionalnosti med najboljše sisteme za zalivanje zelenic, polj, nogometnih igrišč …

hortek ikona partnerji urejanje okolja namakalni sistem slavko zgonec

Slavko Zgonec

Znani slovenski vrtnar Slavko Zgonec in avtor večih knjig in priročnikov je naš dolgoletni partner.

hortek ikona partnerji urejanje okolja namakalni sistem ograje mihelic

Agencija Republike Slovenije za okolje

Agencija RS za okolje je organ v sestavi Ministrstva z okolje in prostor. Opravlja strokovne, analitične in upravne naloge s področja okolja na državni ravni.

hortek ikona partnerji urejanje okolja namakalni sistem travica

Travica

Travica je podjetje, ki se ukvarja z gojenjem travne ruše, urejanjem okolice, sanacijo zelenih površin ter svetovanjem.

hortek ikona partnerji urejanje okolja namakalni sistem johnn deere

Spletni oglasnik Mascus

Najhitreje rastoča spletna stran na svetu iz področja prodaje težkih strojev in tovornjakov.

1500

zadovoljnih strank

30

nogometnih igrišč

hortek namakalni sistem hunter urejanje okolja svetovanje urejanje namakanje nogometnih igrišč
8000

posajenih dreves

300

namakalnih sistemov

Da vam bodo zavidali urejenost vaše zelenice

... je potrebno redno slediti naslednjim postopkom ...

Redna košnja

Namen košnje ni le v tem, da ohranjamo travo kratko, temveč je pravilna košnja pomembna tudi za razvoj močne in goste trave, ki je dovolj visoka, da njeni listi zagotavljajo zadostno oskrbo s hranili in dovolj nizka, da travnik izgleda privlačen.

Gnojenje

Za zagotovitev lepe, goste in močne travne ruše, je potrebno ustrezno gnojenje v času, ko travna ruša potrebuje hranila, poleg tega pa gnojenje zmanjšuje pretirano zaplevljenost in razvoj mahu, ter zvišuje odpornost ruše na sušo in različne bolezni.

Zalivanje

Zelenico zalivamo, ko se prst prične sušiti in preden trava oveni. Najboljše je rahlo, dolgotrajno zalivanje, da se tla z vodo prepojijo počasi in voda ne odteka s površine. Zalivamo zvečer ali zjutraj.

Varstvo pred pleveli

Med plevel sodijo vse rastline, ki rastejo tam, kjer niso zaželjene. To je na travniku vse, kar ni trava, razen določenih vrst ostrih trav, ki jih tudi štejemo med travniški plevel. Plevel bolje raste v travi, ki je slabo vzdrževana. Preveč ali premalo zalivanja, preveč ali premalo gnojenja, prenizka košnja, vse lahko zelo godi razvoju plevela.

Grabljanje

Med letom se v travi nabirajo razni odpadki: odmrli travni ostanki, ostanki od košnje, odpadli listi z dreves in grmovja, izločki deževnikov ipd. Jeseni moramo odpadlo listje odstraniti vsaj enkrat tedensko.

Urejevanje robov travnika

Privlačnost travne ruše je pogojena tudi z rednim urejevanjem robov ruše. Nekatere vrste trav, ki jim izraščajo vitice, lahko zadržimo v rasti tako, da okrog robov ruše zakopljemo plastične trakove.

Zračenje travne ruše

Trate, po katerih veliko hodimo in tiste na športnih igriščih, postanejo postopoma zbite in zrak ne more več prodirati do korenin. Potrebno je prezračevanje, ko s strojem naredimo v zemljo luknje in zraku spet omogočimo dostop do korenin.

Dodajanje zemlje

Enkrat letno s trosenjem mešanice humusa, dobre zemlje in drobnega peska zapolnimo vse manjše luknje v ruši, ki so nastale skozi rastno dobo.

Dosejevanje

Posamezna prazna mesta, v travni ruši očistimo, rahlo pograbimo, posejemo in negujemo. Priporočljivo je, da ugotovimo zakaj na tistem delu trava tako nerada raste in temu primerno ukrepamo.

Ste naveličani ročnega zalivanja vaše okolice?

NAMAKALNI SISTEMI HUNTER

Pravilno zasnovan, upravljan in vzdrževan namakalni sistem je bistveno orodje za zdravo, lepo in funkcionalno trato pred vašim domom, podjetjem, vaškim jedrom ali na nogometnem igrišču.

Več o namakalnem sistemu

Ali ste že pregledali

ponudbo naših STORITEV?

Potrebujete svetovanje glede ureditve vaše okolice, morda načrt zasaditve dreves, ali si želite vaš vrt opremiti z funkcionalnim namakalnim sistemom in tako preprečiti izsušitev zelenice v vročih poletjih? Pri nas najdete vse to in še več, kar vam predstavljamo v pregledu storitev.